Kanokaart van Utrecht:

Lopikerwaard (Oost)

Naar Alle Routes, Linschotenroute, Nieuwegein & IJsselstein of
Lopikerwaard (West).


Deze kanokaart beschrijft het oostelijk deel van de Lopikerwaard, en is nog niet af. Een aantal vaarwegen op deze kaart heb ik nog niet gevaren, en zijn mogelijk niet goed bevaarbaar.

Op dit moment heb ik nog niet alle trajecten gevaren. Dit ga ik nog wel doen. Ik ga ook meer foto's maken, en ontvang ze ook graag om te mogen gebruiken.

Peter Kuiper


Direct naar Parkeerplaats Boerderij de Haan -
Benschopper Wetering - Hollandsche IJssel - Korenmolenvliet - Landscheidingssloot - Maalvliet de Pleyt - Noordzijdse Kadewetering - Uitkijktoren -
Kanorondje Montfoort Lopikerwaard - Kanorondje Benschop - Kanorondje Benschop Montfoort - Route IJsselstein en Lopikerkapel

Lopikerwaard (West) Lopikerwaard (Oost)
Kaart © basiskaart: OpenStreetMap

Lengte: diverse afstanden kunnen gevaren worden

Instapplaatsen:

  • Parkeerplaats Boerderij de Haan (Mas Mik). Adres: Benedeneind Noordzijde 408, Benschop.
  • Kanovereniging de IJsselstreek (KVIJ) . Adres: Zomerdijk 41 (sportpark de IJsseloever), 3402 MJ IJsselstein.
    De instapplek is vrij toegankelijk, maar je moet wel zo'n 170 meter lopen van de parkeerplaats rechtstreeks naar het water (bruine lijntje). Via het clubhuis (groene lijntje) is het 100 meter langer.

Kanoverhuur:

Kanoroutes door de Lopikerwaard (Oost):
  • Kanorondje Montfoort Lopikerwaard is een rondje van 24 km vanaf de KVIJ, over de Hollandsche IJssel, Maalvliet de Pleyt, de Landscheidingssloot, Noorzijdse Kadewetering en door IJsselstein terug naar de Hollandsche IJssel. Je moet 5x overdragen. De moeilijkheidsgraad is hoog vanwege de 3 overdragingen op de Noorzijdse Kadewetering. Je moet er niet tegen opzien om een stuw te beklimmen of met je voeten in het water te staan. Dit traject is wel een heel mooi deel van de route als je van natuur houdt!
  • Kanorondje Benschop is een rondje van 22 km vanaf de KVIJ door IJsselstein, over de Benschopper Wetering en terug over de Landscheidingssloot en de Noorzijdse Kadewetering. Je kunt het rondje korter maken (17 km) door in Benschop te beginnen. Je moet wel 7x overdragen. De moeilijkheidsgraad is hoog vanwege de 3 overdragingen op de Noorzijdse Kadewetering, net als bij de route hierboven.
  • Kanorondje Benschop Montfoort is een rondje van 26 km, en is de combinatie van bovenstaande rondjes, maar dan zonder de lastige overdragingen op de Noorzijdse Kadewetering. Je moet 3 of 4x overdragen, afhankelijk van waar je begint.
  • Route IJsselstein en Lopikerkapel is een mooie route van 7, 9 of 15 km. zonder overdragen door IJsselstein, over de Kromme en Enge IJssel naar Lopikerkapel, en terug.


Mocht je een mooie foto hebben die ik op deze site mag gebruiken (het liefst liggend formaat en vanaf het water gemaakt), dan ontvang ik die graag!
Veel peddel-plezier!
Peter Kuiper

Kanos