Kanokaart van Utrecht en 't Gooi:

Lopikerwaard (West)

Alle Routes
Aansluitend: Lopikerwaardroute, Wierickeroute, Linschotenroute, Rosenboomroute, Schoonhovenroute, Lopikerwaard (Oost)


Deze kanokaart beschrijft kanoroutes in het het westelijk deel van de Lopikerwaard.


Direct naar de vaarwegen in dit gebied:
Benschopper Molenvliet - Benschopper Wetering - Boerderij de Haan (Mas Mik) - Gemaal 't Hazepad - Groote Kerkvliet - Hollandsche IJssel - Korenmolenvliet - Landscheidingssloot - Lange Vliet - Lansing - Lopiker Wetering - Maalvliet de Pleyt - Nauwe Blokwetering - Polsbroeker Voorwetering - Schoonhoven - Tiendwegwetering en Pijpenvliet - Uitkijktoren - Vlist - Willekopse Tiendwegwetering -

Lopikerwaard (West) Lopikerwaard (Oost)
Kaart © basiskaart: OpenStreetMap

Lengte: diverse afstanden kunnen gevaren worden

Instapplaatsen:

 • Parkeerplaats Boerderij de Haan.
  Adres: Benedeneind Noordzijde 408, Benschop.
 • Parkeerplaats bij Polsbroek. Adres: Slangeweg, Vlist, net buiten Polsbroek
  De parkeerplaats aan de zuidkant van de weg is onverhard. Er is een informatiebord, een picknickbank, een kanosteiger en een paar parkeerplekken langs het pad.
 • Parkeerplaats bij de Watertoren Polsbroek. Adres: Damweg, Polsbroekerdam, ten zuiden van Polsbroekerdam.
Kanoverhuur: Kanocentrum Haastrecht aan de Vlist.
Adres: Hoogstraat 10, 2851 BG Haastrecht. Telefoon: 0182-502245

Kanoroutes door de Lopikerwaard (West):

 • Lopikerwaardroute is een uitdagende tocht van 47 km. (!) over de Hollandsche IJssel van IJsselstein tot aan Haastrecht, en terug door de gehele Lopikerwaard. Onderweg moet je 5x overdragen. Neem een karretje mee!
 • Rosenboomroute is een gemarkeerde route van Rosenboom Recreatie (camping, horeca en kanoverhuur) via de markante watertoren van Polsbroek naar de Cabauwse Molen over de Lansing, en weer terug. Deze route is zonder overdragen, en is heen-en-weer 18 km lang. Als je meer variatie wil, en geen probleem hebt met overdragen, dan kun je terug via de Polsbroeker Voorwetering of de Benschopper Molenvliet.
 • Kanorondje Polsbroek is een rondje van 11.5 km vanaf Polsbroek, over de Groote Kerkvliet en de Lansing, langs de watertoren en via Polsbroekerdam en de Polsbroeker Wetering terug naar Polsbroek. Wat natuur betreft is de Lansing erg mooi! Je moet wel 3x overdragen, en je komt 1 laag bruggetje tegen onderweg. Neem een karretje mee!
 • Kanorondje Schoonhoven is een avontuurlijk rondje van 17 km die begint in Polsbroek. De route gaat over de Groote Kerkvliet en de Lansing, langs de watertoren en dan naar de Lopiker Wetering. De overdracht naar de Lopiker Wetering is lastig. Hierna krijg je vier zeer lage bruggetjes. Je moet eigenlijk wel kunnen liggen in je kano of kajak. Vervolgens is het makkelijk peddelen naar het mooie stadje Schoonhoven. Hierna terug over de Vlist en de Groote Kerkvliet naar Polsbroek.
 • Kijk op Lopikerwaard (Oost) voor routes in dat deel van de Lopikerwaard


Ik ben benieuwd naar jouw ervaring. Klopt alles nog, of zijn er dingen veranderd? Heb je een aanvulling of correctie? Mocht je een mooie foto hebben die ik op deze site mag gebruiken (het liefst liggend formaat en vanaf het water gemaakt), dan ontvang ik die ook graag!
Veel peddel-plezier!
Peter Kuiper

Kanos