Kanokaart van Utrecht

Kanokaart van Utrecht:

Maarsseveense Plassen

Naar Alle Routes, Bruggen van Utrecht, Zoddenroute of Kanoroute Maarssen, Forten en Plassen


Vaarwegen: Vecht, Niftarlakepark, Klopvaart, Fort de Gagel, Achttienhovensche Vaart, Kerkeindsche Vaart, Noorderpark Ruigenhoek, Nedereindsevaart of Maarsseveense Plassen

Vecht © basiskaart: OpenStreetMap
Fort Maarsseveen Kanokaart Utrecht Zwarte Water Kerkeindsche Vaart Kerkeindsche Vaart Kerkeindsche Vaart Achttienhovenschevaart Noorderpark Ruigenhoek Niftarlakepark Fort de Gagel Klopvaart Achttienhovenschevaart Maarsseveenseplassen Maarsseveenseplassen Nedereindsevaart Vecht


Naar boven - Kanokaart van Noorderpark Ruigenhoek, Vecht en Maarsseveense Plassen

Maarsseveense Plassen

Instapplaats: Bij Molenpolder is een parkeerterrein voor bezoekers van het plassengebied en Spa Sereen. Parkeer zo dicht mogelijk bij de hoek links achterin. Daar is een goede instapplaats.

Vanaf de parkeerplaats naar links kom je op de grote Maarsseveense Plas, en vanaf de parkeerplaats naar rechts kom je op de Maarsseveense Zodden. Zo heet het westelijke deel van de Maarsseveense Plassen, met veel riet en bomenrijen in het water. Als je de Maarsseveense Zodden diagonaal oversteekt (en de goede doorgangen vindt) dan kun je onder een bruggetje door via een sloot naar Fort Maarsseveen. Om het fort kun je een rondje varen. Aanleggen kan misschien op de plek waar het trekpontje ook aanlegt.

Zie ook: De Maarsseveense Zodden maken ook onderdeel uit van de kanoroute Maarssen, Forten en Plassen en van de Zoddenroute.

Op de Maarsseveense Zodden:
maarsseveenseplas

Donkere lucht boven de Maarsseveense Zodden:
maarsseveenseplas

Huizen van Molenpolder in de verte:
molenpolder

Bladeren op het water langs het Elzenpad:
maarsseveenseplas


Mocht je een mooie foto hebben die ik op deze site mag gebruiken (het liefst liggend formaat en vanaf het water gemaakt), dan ontvang ik die graag! Veel peddel-plezier!
Peter Kuiper

Kanos