Kanokaart van Utrecht:

Stuw en kano-overdraagplaats Park Bloeyendael

Zie ook: Kanokaart van Utrecht Kanokaart van de stad Utrecht Bruggen van Utrecht


Bruggen over, en een stuw in de Kromme Rijnsweerd vanaf de Kromme Rijn:
Voetgangersbrug Rijnstroom, Weg tot de Wetenschapsbrug, Sophoclesbrug, Louis Bouwmeesterbrug en Stuw, Herodotusbrug, N. Stantsbrug, Archimedesbrug Rijnsweerd Zuid, Rijnsweerdtunnel A28, Voetgangersbrug Rijnsweerd Noord, Archimedesbrug Rijnsweerd Noord, Stuw en kano-overdraagplaats Park Bloeyendael.

Aan het einde van de Kromme Rijnsweerd is een stuw. Hier gaat het water verder in de Biltse Grift. Naast de stuw is een officiele kano-overdraagplaats. Deze kano-overdraagplaats is in het weekend ook een geschikte instapplaats voor de Biltse Grift, en van daaruit verder naar de stad. Je kunt in het weekend gratis parkeren aan de Archimedeslaan. Op werkdagen is parkeren niet toegestaan. Vanaf de Archimedeslaan, bij het begin van het voetpad, is het slechts 25 meter lopen naar de kanosteiger aan de Biltse Grift, naast de brug met het witte hek. Zie foto hieronder.

stuwenkanooverdraagplaatsparkbloeyendael

De fietsbrug links op de Google Streetview-foto is de brug over de Biltse Grift. Naast de brug is de kanosteiger. De Krommer Rijnsweerd begint een klein stukje verder naar rechts, ook met een kanosteiger. archimeduslaan

Watersporters hebben op de overstapplaats voorrang boven vissers, zoals het bord aangeeft:
stuwenkanooverdraagplaatsparkbloeyendael