Kanokaart van Utrecht

Kanokaart van Utrecht:

Kromme Rijnsweerd

Terug naar Alle Routes, Kanokaart van de stad Utrecht of Bruggen van Utrecht


Bruggen over en een stuw in de Kromme Rijnsweerd vanaf de Kromme Rijn:
Voetgangersbrug Rijnstroom, Weg tot de Wetenschapsbrug, Sophoclesbrug, Louis Bouwmeesterbrug en Stuw, Herodotusbrug, N. Stantsbrug, Archimedesbrug Rijnsweerd Zuid, Rijnsweerdtunnel A28, Voetgangersbrug Rijnsweerd Noord, Archimedesbrug Rijnsweerd Noord, Stuw en kano-overdraagplaats Park Bloeyendael.

De watergang door de wijk Rijnsweerd heet officieel ook Kromme Rijn, maar omdat ik dat redelijk verwarrend vind, noem ik deze watergang de Kromme Rijnsweerd. Deze watergang verbindt de Kromme Rijn met de Biltse Grift, en via een zijtak (door een stuw die soms gesloten is) kun je ook direct naar de Zilvereren Schaats.

De verbinding met de Biltse Grift, op het einde van de Kromme Rijnsweerd, is via de vaste stuw en kano-overdraagplaats Park Bloeyendael. Voorbij deze stuw bevind je je in het natuurgebied Park Bloeyendael.

Wat je wel moet weten is dat een aantal bruggen over de Kromme Rijnsweerd zeer laag zijn. Deze zijn zo laag dat je alleen onder de bruggen door kunt met een kano of kajak die lager is dan 40 cm., en waarin je geheel plat kunt liggen.

Aan het begin, direct na de Voetgangersbrug Rijnstroom en nog voor de Weg tot de Wetenschapsbrug (alletwee op deze foto te zien) bevindt zich Kanoverhuur De Rijnstroom aan de rechter kant. Je kunt nog net een paar kano's zien liggen. Rechts van de voetgangersbrug kun je op deze foto ook het grasveld zien waar je met je eigen kano of kajak het water in kunt:
krommerijnsweerd

Onderweg in Rijnsweerd:
krommerijnsweerd