Kanokaart van Utrecht

Kanokaart van Utrecht:

De stad Utrecht

Terug naar Alle Routes


Vaarwegen in de stad Utrecht: Biltse Grift  Fort de Gagel  Klopvaart  Koekoeksvaart  Kromme Rijn  Kromme Rijn-sweerd  Kruisvaart  Leidse Rijn  Lunet I en II  Merwedekanaal  Minstroom  Nieuwegracht  Niftarlakepark  Oudegracht  Oude Rijn  Stadsbuitengracht  Vaartsche Rijn  Vecht  Zilveren Schaats  Zwarte Water


Utrecht is een mooie stad om per kano of kajak te ontdekken. Op deze kanokaart zijn alle kanotrajecten van de stad Utrecht bij elkaar gebracht. Klik op een traject voor meer informatie en foto's, of ga naar één van de kanokaarten rondom Utrecht.

Kanokaart van Utrecht © basiskaart: OpenStreetMap
Vecht Nieuwegein Merwedekanaal Route Slot Zeist Route Slot Zeist Kanoverhuur Aan De Gracht Kanoverhuur De Rijnstroom Vaartsche Rijn Vaartsche Rijn Vaartsche Rijn Vaartsche Rijn Vaartsche Rijn Kruisvaart Kruisvaart Kruisvaart Leidse Rijn Leidse Rijn Leidse Rijn Oude Rijn Oudegracht Oudegracht Oudegracht Oudegracht stadsbuitengracht stadsbuitengracht stadsbuitengracht stadsbuitengracht stadsbuitengracht Biltse Grift Biltse Grift Biltse Grift Biltse Grift Koekoeksvaart Rijnsweerd Rijnsweerd Zilveren Schaats Minstroom stadsbuitengracht stadsbuitengracht stadsbuitengracht stadsbuitengracht Kromme Rijn Kromme Rijn Kromme Rijn Instapplaats Kromme Rijn Lunet I en II Lunet I en II Nieuwegracht Nieuwegracht Merwedekanaal Merwedekanaal Merwedekanaal Op Zuid Zwarte Water

Een mooi rondje van anderhalf tot twee uur is de Oude stad en Minstroom route.
De Oudegracht is mooi met zijn werven en werfkelders, maar ook de Biltse Grift en vooral de Minstroom brengen je door een mooi stuk van Utrecht. Op de Minstroom waan je je op het platteland, terwijl je toch midden in de stad bent.

Een langere route in een minder bekend kano-deel van Utrecht is de Vier Rijnen route. Deze brengt je van de Kromme Rijn, via de Vaartsche Rijn naar de Leidse Rijn en de Oude Rijn. Van deze route kun je ook makkelijk alleen bepaalde delen varen.

Werkzaamheden: De Minstroom is weer open! Aan de kant van de Stadsbuitengracht is een tijdelijke constructie gemaakt, maar je kunt er weer langs.
De Nieuwegracht is na een langdurige renovatie gelukkig ook weer open!

Start: Als je met je eigen kano of kajak komt: instapplaatsen in Utrecht zijn o.a. bij:

Op de kaart staan deze plekken ook aangegeven.

Kanoverhuur: Als je een kano wilt huren, dan kun je terecht bij Kanoverhuur Aan de Gracht aan de Oudegracht en bij Kanoverhuur De Rijnstroom aan de Kromme Rijn. Beide verhuurbedrijven staan op de kaart aangegeven.

PDF: Klik hier om deze kanokaart, met de pagina's van de vaarwegen, als pdf te openen en evt. af te drukken.
De pdf is ook te vinden op de TKBN site. Klik daar op 'KANOROUTES', dan op 'Kanoroutes provincies etc.' en dan op de 'P' achter 'Stad Utrecht'.

Visdeurbel: Bij de Weerdsluis is een heuse visdeurbel! Online kun je kijken naar het camerabeeld onder water bij de Weerdsluis. Elk voorjaar willen vissen van de Vecht, via de Oudegracht en de Stadsbuitengracht naar de Kromme Rijn zwemmen, maar komen vaak niet verder dan de Weerdsluis. Als je op het live-beeld een vis ziet zwemmen, dan druk je op de knop. Hiervan wordt dan een foto bewaard. Als de sluiswachter voldoende vissen krijgt te zien, dan wordt de sluis geopend en kunnen de vissen verder zwemmen naar de Kromme Rijn! Zelf heb ik meerdere Baarzen en een Snoek gespot.


Mocht je een mooie foto hebben die ik op deze site mag gebruiken (het liefst liggend formaat en vanaf het water gemaakt), dan ontvang ik die graag! Veel peddel-plezier in Utrecht!
Peter Kuiper

Kanos