Kanokaart van Utrecht

Kanokaart van Utrecht en 't Gooi:

Vecht van Utrecht tot Maarssen

Naar Alle Routes, Vecht van Utrecht tot Muiden, Kanokaart van de stad Utrecht, Bruggen van Utrecht, Zoddenroute of Kanoroute Maarssen, Forten en Plassen


Bruggen over de Vecht (en een sluis) vanaf de Oudegracht tot aan de ring van Utrecht:
Weerdsluis, Stenenbrug, David van Mollembrug, Gasthuismolenbrug, Rode Brug, Marnixbrug, J.M. de Muinck Keizerbrug, D.M. Plompbrug (Oud Zuilen), Hoekbrug (Oud Zuilen - Maarssen), Oostwaarderbrug (Op Buuren), Zuilensebrug (Utrecht - Maarssen)

Vaarwegen: Vecht, Niftarlakepark, Klopvaart, Fort de Gagel, Achttienhovensche Vaart, Kerkeindsche Vaart, Noorderpark Ruigenhoek, Nedereindsevaart of Maarsseveense Plassen


Vecht © basiskaart: OpenStreetMap
Fort Maarsseveen Kanokaart Utrecht Zwarte Water Kerkeindsche Vaart Kerkeindsche Vaart Kerkeindsche Vaart Achttienhovenschevaart Noorderpark Ruigenhoek Niftarlakepark Fort de Gagel Klopvaart Achttienhovenschevaart Maarsseveenseplassen Maarsseveenseplassen Nedereindsevaart Vecht


Naar boven - Kanokaart Vecht en Maarsseveense Plassen

Vecht

De Vecht is een oude rivier die stroomt van Utrecht (vanaf de Weerdsluis) naar Muiden, waar deze uitkomt in het IJsselmeer. Zie ook Vecht van Utrecht tot Muiden. De aanvoer van water komt hoofdzakelijk vanuit de Kromme Rijn, en stroomt via de Oudegracht en de Stadsbuitengracht naar de Vecht.

Zie ook: Een stuk van de Vecht op deze kaart maakt ook onderdeel uit van de kanoroute Maarssen, Forten en Plassen.

Instapplaats in Utrecht:
In de wijk Zuilen (Utrecht) kun je goed instappen bij het Vechtplantsoen, tegenover Fort aan de Klop. De kade is laag, en verstevigd met een kunststof buis.

Overstap naar de Klopvaart:
steigerfortaandeklop Aan de overkant, bij het fort, is ook een aanlegplek waar je in of uit kunt stappen. Langs de Vecht zijn een paar parkeerplekken, maar die zijn vaak bezet. De weg is een fietspad waar de auto te gast is. Het kan erg druk zijn met wandelaars en fietsers. Het is beter als je hier helemaal niet komt met de auto. Op het fort is een groot terras met horeca, en een mini-camping.

Als je 140 meter loopt, dan kun je overdragen naar de Klopvaart. Zie de rode lijn op de kaart. In de Klopvaart is ook een kanosteiger.

Instapplaars in Op Buuren:
De Proostwetering is de singel en gelijknamige straat in Op Buuren. Ter hoogte van huisnr. 3, aan de noord- en buitenkant van deze singel, zijn een paar parkeerplekken (gratis parkeren) en is de kade laag genoeg om in te stappen.

Vanuit de stad kun je ook met je kano door de Weerdsluis, en als je niet wilt wachten of betalen (3.50 euro), kun je daar ook overdragen.

Bij de Rode brug, Utrecht: Bij de rode brug

Opvliegende vogels op de Vecht in Utrecht: Opvliegende vogels

Naast de Jachtwerf aan de Klop, schuin tegenover Fort aan de Klop en hieronder links op de foto, is een sloot die verbinding maakt met het Niftarlakepark: jachtwerf

Zwanen op de Vecht, met Oud Zuilen op de achtergrond: Zwanen

Het dorpje Oud Zuilen met kasteel Slot Zuylen is een mooie plek aan de Vecht: Oud Zuylen

Gezicht op Oud Zuilen vanuit een zijvaartje: Oud Zuylen

In het midden huis Swaenen Vecht: Oud Zuylen

Doorkijkje naar de poort van Slot Zuylen: Poort Slot Zuylen

Westbroekse Molen vanaf de Vecht, tussen Op Buuren en Oud Zuilen: Westbroekse Molen

Op de Vecht in de schemering, tussen Op Buuren en Oud Zuilen: Vecht - schemering

Op Buuren is een nieuwe buitenwijk van Maarssen in oude stijl. Achter het bruggetje, in het midden op de foto, is een goede instapplek.
Op Buuren

Meer foto's van de Vecht richting Breukelen: Kanoroute Maarssen, Forten en Plassen


Ik ben benieuwd naar jouw ervaring. Klopt alles nog, of zijn er dingen veranderd? Heb je een aanvulling of correctie? Mocht je een mooie foto hebben die ik op deze site mag gebruiken (het liefst liggend formaat en vanaf het water gemaakt), dan ontvang ik die ook graag! Veel peddel-plezier!
Peter Kuiper

Kanos